Spieszyłyśmy się strasznie, no i są, nasze paluchy. Może jeszcze zdążycie je upiec:)
Przepis zaczerpnięty z blogu Moje Wypieki :)
Składniki:
- 225 g miękkiego masła
- 3/4 szklanki cukru
- 1 jajko
- 3 łyżki soku z cytryny
- 2 i 2/3 szklanki mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka soli
- 3/4 szklanki obranych migdałów
Wszystkie składniki (oprócz migdałów) zagnieść. Ciasto owinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut. Wyjąć ciasto, formować palce (powinny być trochę cieńsze od Waszych palców - w piekarniku urosną), na końcu wciskając migdał w miejsce paznokcia.
Piec około 10 minut w temperaturze 200ºC Studzić na kratce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz