Szukaj na tym blogu

piątek, 31 stycznia 2014

Szybkie brownie:)






Pyszne, wilgotne, mocno czekoladowe. Na wierzchu z pyszną skorupką. Idealne dla tych, których zaspokaja tylko czekolada:P Nie zrażajcie się, że jak w tradycyjnych brownie nie topimy ton czekolady. Możecie mi wierzyć, że jest dość czekoladowe:)

Składniki :

  • 1/2 szklanki oleju (możecie użyć roztopionego masła)
  • 1 szklanka brązowego cukru
  • 2 duże jajka
  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1/3 szklanki kakao naturalnego
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1/2 szklanki posiekanych orzechów
  • 1/2 szklanki posiekanej czekolady
Olej zmiksować z cukrem. Mąkę wymieszać z kakao, proszkiem i solą, i stopniowo dodawać do masy jajecznej, mieszając do połączenia. Dodać orzechy i czekoladę. Wymieszać. Piec 20-25 minut w 170st.C. Smacznego:))

 

1 komentarz:

  1. Nawet nie wiedziałam, że można zrobić tak szybkie ciasto, ale jak widać to wszystko jest realne. Moim zdaniem również bardzo fajnie sprawdza się przepis na brownie z https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/porady/desery-i-przekaski/jak-upiec-idealne-brownie/ gdzie ja z miłą chęcią korzystam wielokrotnie z tego przepisu.

    OdpowiedzUsuń