Pyszne, wilgotne, mocno czekoladowe. Na wierzchu z pyszną skorupką. Idealne dla tych, których zaspokaja tylko czekolada:P Nie zrażajcie się, że jak w tradycyjnych brownie nie topimy ton czekolady. Możecie mi wierzyć, że jest dość czekoladowe:)
Składniki :
- 1/2 szklanki oleju (możecie użyć roztopionego masła)
- 1 szklanka brązowego cukru
- 2 duże jajka
- 1/2 szklanki mąki pszennej
- 1/3 szklanki kakao naturalnego
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/2 szklanki posiekanych orzechów
- 1/2 szklanki posiekanej czekolady
Nawet nie wiedziałam, że można zrobić tak szybkie ciasto, ale jak widać to wszystko jest realne. Moim zdaniem również bardzo fajnie sprawdza się przepis na brownie z https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/porady/desery-i-przekaski/jak-upiec-idealne-brownie/ gdzie ja z miłą chęcią korzystam wielokrotnie z tego przepisu.
OdpowiedzUsuń