Nasz rodzinny przepis na faszerowane jajka. I jak to można przewidzieć, może nie wyglądają jak 1000000 dolców, ale tak smakują. Przepis prosty, szybki i daje dużą możliwość wariacji:)
Składniki na 3 osoby:
6 jajek
6 plasterków szynki(może to być też boczek, kabanos, kiełbaska)
1 nieduża cebulka lub szczypiorek
1 łyżeczka musztardy
sól i pieprz do smaku
Jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy wzdłuż na pół. Wyciągamy z nich żółtka i wrzucamy do miseczki. Na łyżeczce masła podsmażamy drobno posiekaną szynkę z cebulką i wrzucamy do żółtek. dodajemy musztardę i przyprawy. Rozgniatamy i mieszamy widelcem. Nakładamy łyżeczką na białka. Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz